За Претпријатијето

Јавното сообраќајно претпријатие ЈП “Тетово Транспорт” е претпријатие основано од Општината на градот Тетово. Со цел да се организира и врши превоз на граѓани насекаде во градот. Моментално работи со 5 автобуси, вклучувајќи засега 3 редовни линии на главните булевари во градот, како и до приградските населби Порој, Џепчиште, Мала и Голема Речица.