Известување

Почитувани граѓани,
Од денеска започнува со работа Јавно Претпријатие “Тетова Транспорт“-Тетово каде во првата недела од 30 мај до 04 јуни 2022 година јавниот превоз ќе биде бесплатен за сите граѓани.
Работното време на градските автобуси е од Понеделник до Сабота во период од 06:00 наутро до 22:00 часот.
Линиите по кои ќе се движат автобусите на “ЈП Тетово Транспорт” се следниве:
Линија бр. 1
На секои 30 минути, почнувајќи од 06:30’ часот
Поаѓање од:
“АВТОБУСКА СТАНИЦА” – “КАСАРНА” – “ГРАДСКИ СТАДИОН” – “ТЕТОВЧАНКА” – “БОЛНИЦА” – “ТЕКСТИЛНО Ц.У.” – “АНТИЛОП” МОБЕЛ“ – “БЕЏЕТИ КОМПАНИ” – “ЈИЕУ (ШТУЛ)”
Враќање од:
“ЈИЕУ (ШТУЛ)” – “БЕЏЕТИ КОМПАНИ” – “ХИТ МОБЕЛ” – “ТЕКСТИЛНО С.У.” – “БОЛНИЦА” – “ТЕТОВЧАНКА” – “ГРАДСКИ СТАДИОН” – “КАСАРНА” – “АБТОБУСКА СТАНИЦА”
Линија бр. 2
На секои 45 минути, почнувајќи од 06:00’ часот
Поаѓање од:
“С. ЏЕПЧИШТ” – “С. ПОРОЈ” – “ЏАМИЈА ДРЕНОВЕЦ” – “О.С.У. “7 МАРСИ” – “ДЕТСКА ГРАДИНКА ПОТОК” – “МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ” – “СУД (ЦЕНТАР)” – “ШАРЕНА ЏАМИЈА” – “СЛАТКАРНИЦА “МОСТАР” – “ШИПАД” – “МАК ПЕТРОЛ” – “АНТИЛОП“ МОБЕЛ” – “БЕЏЕТИ КОМПАНИ” – “ЈИЕУ (ШТУЛ)”
Враќање од:
“ЈИЕУ (ШТУЛ)” – “БЕЏЕТИ КОМПАНИ” – “ХИТ’ МОБЕЛ” – “МАК ПЕТРОЛ” – “ШИПАД” – “РОТРИНГ” – “ШАРЕНА ЏАМИЈА” – “СУД (ЦЕНТАР)” – “МУЗИЧКО УЧИЛИШТЕ” – “ДЕТСКА ГРАДИНКА ПОТОК” – “О.С.У. “7 МАРСИ” – “ЏАМИЈА ДРЕНОВЕЦ” – “С. ПОРОЈ” – “С. ЏЕПЧИШТ”
Линија бр. 3

На секои 45 минути, почнувајќи од 06:00’ часот
Поаѓање од:
“АВТОБУСКА СТАНИЦА” – “ВЕРО ЏАМБО” – “ЦЕНТАР” – “СУД” – “ШАРЕНА ЏАМИЈА” – “СЛАТКАРНИЦА “МОСТАР” – “ГРОБИШТА (ОАЗА МАРКЕТ)” – “АРАБАТИ Б.Т.” – “РЕСТОРАН КУРТИШИ”
– “ГРОБИШТА-МАЛА РЕЧИЦА” – “О.У. “ПРПАРИМИ” – “АМБУЛАТА -ГОЛЕМА РЕЧИЦА”
Враќање од:
“АМБУЛАТА- ГОЛЕМА РЕЧИЦА” – “О.У. “ПРПАРИМИ” – “ГРОБИШТА-МАЛА РЕЧИЦА” – “РЕСТОРАН КУРТИШИ” – “АРАБАТИ Б.Т.” – “ГРОБИШТА (ОАЗА МАРКЕТ)” – “РОТРИНГ” – “ШАРЕНА ЏАМИЈА” – “СУД” – “ЦЕНТАР” – “ВЕРО ЏАМБО” – “АВТОБУСКА СТАНИЦА”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *