Јавен повик

Врз основа на член 17 и 17-а од Законот за јавни претпријатија (“Службен весник на РМ” бр. 38/96, 9/97, 6/02, 40/03, 49/06, 22/07, 83/09, 97/10, 6/12, 119/13, 41/14, 138/14, 25/15, 61/15, 39/16, 64/18, 35/19 и “Службен весник на РСМ” бр. 275/19, 89/22 и 274/22), член 36 став 5 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник READ MORE

Распоред за зимски режим на линиите од Jавен Превоз „ Тетовo Транспорт“ – Тетово

Линија бр. 1 ( Штул – Палма Мал – Штул ): Линија бр. 1 / А ( Штул – Палма Мал – Штул ): Линија бр. 2 ( Штул – с. Џепчиште – Штул ): Линија бр. 3 ( Г. Речица – Палма Мал – Г. Речица ): Саботен распоред за линија бр. 1 ( READ MORE

Распоред за летниот режим на линиите од Јавен Превоз “Тетово Транспорт“ – Тетово

Линија бр. 1 ( Штул – Палма Мал – Штул ): Линија бр. 1 / А ( Штул – Палма Мал – Штул ): Линија бр. 2 ( Штул – с. Џепчиште – Штул ): Линија бр. 3 ( Г. Речица – Палма Мал – Г. Речица ): Саботен распоред за линија бр. 1 ( READ MORE

Jавен оглас

Врз основа на член 5 став 1 од Законот за јавните претпријатија, врз основа на одлуката за утврдување на цените на производите и услугите на ЈП Тетово Транспорт-Тетово (Сл. весник на Општина Тетово со бр.46, објавена на 26.02.2021 г. ) ЈП “Тетово Транспорт“ – Тетово отвора јавен оглас за прибирање понуди за пуштање во употреба READ MORE

КОРИСТИ И ТИ ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Почитувани граѓани, Користењето на јавниот превоз е општо добро, кое сите треба да го користиме. Заедно можеме да придонесеме за намалување на загадувањето на воздухот и сообраќајниот хаос. Со квалитетни и практични автобуси, Јавното претпријатие „Тетово транспорт“ нуди удобност и безбедност за движење на граѓаните. Со користење на јавен превоз ја намалувате и потрошувачката за READ MORE

Работен состанок во Леверкузен – Германија

Во неколкудневна работна посета на Леверкузен на Германија, градоначалникот на Општина Тетово, г-дин Биљал Касами и директорот на ЈП,,Тетово Транспорт” – Тетово, г-дин Рафиз Мејдија оставрија работна средба со градоначалникот на Леверкузен, г-дин Uwe Richrath. Леверкузен е репрезент на организиран јавен градски превоз, а споредбата на искуства и идеи за имплементација на високи европски стандарди READ MORE

Работна средба со “Трафик Урбан“ – Приштина

На 02.11.2022 година, ЈП ,, Тетово Транспорт ‘’ – Тетово оствари работна посета на N. ,, Trafiku Urban ‘’ Приштина, Р. Косово . На оваа средба директорот на ЈП ,, Тетово Транспорт ‘’ – Тетово г-дин Рафиз Мејдија и директорката на N.P.K. ,, Trafiku Urban ‘’ г-ѓа Арта Доми разменија мислења, искуства и идеи за READ MORE

Распоред на летен режим на линиите на Jавен Превоз „Тетова Транспорт“ – Тетово

Линија бр 1 (Штул – А.С. – Штул) Поаѓање и враќање: Линија распоред 2 (С.Џепчиште – Штул – С.Џепчиште) Поаѓање и враќање: Линија распоред 3 (Голема Речица – А.С – Голема Речица) Поаѓање и враќање:

Летно пежим за линија

Почитувани граѓани, Се известуваат cите корисници  на Јавен Транспорт “Тетова Транспорт“-Тетово од денеска започнува со летниот pежим на линиите: Линија бр. 1 (ШТУЛ – АВТОБУСКА СТАНИЦА – ШТУЛ) На секои 30 минути, почнувајќи од 06:30’ часот Поаѓање од: “ШТУЛ“ – “УЛТРА“ – “ТОК 2000” – “ХИТ МОБЕЛ“ – “МАК ПЕТРОЛ“ – “ШИПАД“ – “РОТРИНГ“ – READ MORE